• Website van het RIVM
  -------------------------------------------------
  15-03-2020

  De kantine zal tot 6 april gesloten zijn, alle geplande activiteiten worden verzet of geannuleerd.

  Het Bestuur.

  -------------------------------------------------
  15-3-2020 20:30

  Bericht van de KNVB:
  Beste bestuurder,

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april hun deuren te sluiten. Deze nieuwe maatregelen betekenen dat het amateurvoetbal (veld en zaalvoetbal) in ieder geval tot en met 6 april niet door zal gaan, en tevens dat alle amateurverenigingen geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten kunnen organiseren.

  Deze beslissing is bedoeld om de verdere verspreiding van coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. We begrijpen dat het voor de voetballiefhebber erg vervelend is. Maar dit is onbekend terrein, en daar horen soms drastische maatregelen bij. Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze aparte tijden.

  De komende periode gebruiken we om verder na te denken over de beste oplossing om gezamenlijk de competities alsnog tot een goed einde te brengen.

  Voor verdere informatie zie www.knvb.nl

  Met vriendelijke groet,
  KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

  Jan Dirk van der Zee
  Directeur-bestuurder amateur- en vrouwenvoetbal

  -------------------------------------------------
  12-3-2020 20:50

  Vandaag is het besluit genomen om alle amateurvoetbal wedstrijden tot en met 31 maart te cancelen.
  Eveneens heeft de KNVB opgeroepen om in deze periode alle trainingen en bijeenkomsten te schrappen.

  Hoe vervelend het ook is, hebben wij uiteraard de beslissing genomen om hier gehoor aan te geven.
  Tot en met 31 maart zijn er bij vv Gestel geen wedstrijden en trainingen.

  Activiteiten in de kantine worden per activiteit bekeken of ze wel of geen doorgaan kunnen vinden.

  Bestuur vv Gestel

  -------------------------------------------------
  12-3-2020 17:00

  De KNVB heeft alle amateurvoetbalcompetities in Nederland stilgelegd tot 1 april vanwege het coronavirus.

  Dit betekent dat er zowel komende zaterdag en zondag als de twee weekeinde daarop 21 /22 en 28/29 maart niet gevoetbald wordt op amateurniveau.

  Eerder deze week werd bekend dat alle Brabantse clubs niet in actie zouden komen, maar die maatregel geldt nu voor alle amateurvoetbalteams in Nederland.

  Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen kondigde het kabinet donderdag aan dat evenementen met meer dan honderd toeschouwers deze maand geen doorgang kunnen vinden. De KNVB besloot daarop om alle wedstrijden af te gelasten.

  BRON: © 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

  -------------------------------------------------
  11-3-2020 14:00

  Beste leden,

  Tot nader order zijn in overleg met de KNVB alle amateurwedstrijden in Brabant tot en met maandag afgelast. Verder hebben we als Eindhovens amateurvoetbal (i.o.m. KNVB en gemeente) besloten om preventief ook alle trainingen af te gelasten evenals grote(re) bijeenkomsten/evenementen.

  Dus ook de kaartavond op vrijdag 13-3, gaat NIET door.

  Op Omroep Brabant is een bericht verschenen dat een lid van s.v. Unitas ’59 besmet zou zijn met het Corona virus. Dit berust echter op een misverstand. Het betreft een lid van Unitas ’30.

  We houden jullie verder op de hoogte.

  Gemeente Eindhoven
  -------------------------------------------------

  10-3-2020 18:00

  Beste leden.

  Het gesprek gaat deze dagen bijna nergens anders meer over: het corona-virus.
  Als amateur voetbalvereniging volgen wij de KNVB in deze. En de KNVB verwijst naar de richtlijnen en adviezen van het RIVM.

  Ik begrijp dat er vandaag op school maatregelen zijn genomen en ik heb gehoord dat de gemeenteraad morgen dit onderwerp ook bespreekt. Zoals de algemene richtlijnen aangeven is het verstandig om bij klachten thuis te blijven.

  Dat is daarmee ook onze spelregel. Het is verstandig om de hygiëne maatregelen bij virussen goed op te volgen. Als je gewoon gezond bent en geen klachten hebt kun je trainen en voetballen.

  Kinderen en jeugdleiders die griepverschijnselen hebben, verkouden zijn en veel hoesten en of niezen blijven beter thuis totdat zij 1 dag geen klachten meer hebben.

  Vooralsnog hebben wij geen trainingen of wedstrijden afgelast en als we niet te veel uitvallers krijgen dan zullen wij dat ook niet doen.

  Jeugdleiders hebben het recht om de regels toe te passen en kunnen kinderen met klachten dus naar huis sturen naar eigen inzicht en met grote zorgvuldigheid.

  Wees voorzichtig, let goed op elkaar en blijf ook gewoon rustig.

  Het Bestuur.
  -------------------------------------------------