• Over vv Gestel
  v.v. Gestel is een amateurvoetbalclub uit het Eindhovense stadsdeel Gestel. De vereniging is opgericht in 2005 en ontstaan uit een fusie tussen Veloc, opgericht op 7 juni 1924 en Gestelse Boys, opgericht op 1 oktober 1933. De club speelt op Sportpark Dommeldal Zuid, Locatellistraat 3 te Eindhoven. Het verenigingsnummer is BBJK48Y en de clubkleuren zijn geel (shirt), blauw (broek) en wit (kousen).

  De vereniging bestaat momenteel (seizoen 2014-2015) uit 8 seniorenteams, 1 damesteam, 2 veteranenteams, 6 jeugdelftallen en 8 jeugdzeventallen. Verder zijn er nog drie groeperingen, die nog niet in competitieverband uitkomen, namelijk de mini’s in de leeftijd van 4 en 5 jaar, de dreumesen, die nog jonger zijn, en de Old Stars, in de leeftijd van 60 jaar en ouder. In totaal heeft v.v. Gestel ongeveer 600 leden.

  De woensdag ochtend is voor de dreumesgroep. Deze groep speelt niet alleen met een bal maar bezoekt ook de bejaarden in de wijk om deze wat afleiding te bezorgen. Deze ochtend komen ook de Old Stars in actie. Zij trainen en spelen volgens de walking football regels.

  Vooral onze jeugdleden komen uit heel Gestel. Niet alleen uit de Bennekel maar ook uit Hanevoet, Ooievaarsnest en Genderbeemd. v.v. Gestel probeert de hele wijk aan zich te binden. Het liefst zou de vereniging de hekken rondom het sportpark weghalen. Samen met diverse instanties probeert v.v. Gestel meer te bieden dan alleen 2x per week te trainen en een wedstrijdje op zaterdag. Ook de woensdagmiddag en de vrijdagmiddag/avond zouden ingevuld moeten worden door extra trainingen, wedstrijden en door het organiseren van toernooien om zo de samenwerking met de scholen en de jeugdhonken te versterken.

  Sinds 2011 kent v.v. Gestel een samenwerkingsverband met het Woonbedrijf en de dokterspost Midden-Gestel, onder het motto ”De wijk naar v.v. Gestel en v.v. Gestel naar de wijk”.

  v.v. Gestel organiseert diverse activiteiten. Zo is er maandelijks een kaartavond, jaarlijks een open dag en worden er regelmatig wijkdagen, straattoernooien en ouder/kind wedstrijden gehouden. Buiten het Woonbedrijf en de dokterspost werkt de vereniging samen met de basisscholen in Gestel, de Fontys Hogeschool, Helicon school, Vrijwilligerspunt Eindhoven, Jeugdsportfonds, Sportformule en de Eindhovense Sportraad.

  v.v. Gestel wil zich volledig inzetten voor een mooie voetbaltoekomst, waarbij de wijkbewoners zich thuis voelen. De speerpunten voor de komende jaren zijn meisjes- en damesvoetbal promoten en extra aandacht voor de hoogste jeugdelftallen door middel van gediplomeerde trainers en goede begeleiding.

  Eind mei 2015 is het 10 jarig bestaan van v.v. Gestel gevierd, d.m.v. een zeskamp en een feestavond. Het vaandelteam is 10 jaar geleden begonnen in de 4e klasse en speelt met ingang van het seizoen 2015/2016 in de hoofdklasse.