• Over vv Gestel

   

  v.v. Gestel is een amateurvoetbalclub uit het Eindhovense stadsdeel Gestel. De vereniging is opgericht in 2005 en ontstaan uit een fusie tussen Veloc, opgericht op 7 juni 1924 en Gestelse Boys, opgericht op 1 oktober 1933. De club speelt op Sportpark Dommeldal Zuid, Locatellistraat 3 te Eindhoven. De clubkleuren zijn geel (shirt), blauw (broek) en wit (kousen).

  De vereniging bestaat momenteel (seizoen 2019-2020) uit 6 seniorenteams, 1  veteranenteam en 6 jeugdteams. Verder zijn er nog drie groeperingen, die niet in competitieverband uitkomen, n.l. de mini’s in de leeftijd van 4 en 5 jaar, de dreumesen, die nog jonger zijn, en de Old Stars, in de leeftijd van 60 jaar en ouder. In totaal heeft v.v. Gestel ongeveer 500 leden.

  De woensdagochtend is voor de dreumesgroep. Deze groep speelt niet alleen met een bal maar bezoekt ook de bejaarden in de wijk om deze wat afleiding te bezorgen. Deze ochtend komen ook zo’n 25 Old Stars in actie, zij trainen en spelen volgens de walking football regels.

  Vooral onze jeugdleden komen uit heel Gestel. Niet alleen uit de Bennekel maar ook uit Hanevoet, Ooievaarsnest en Genderbeemd. v.v. Gestel probeert de hele wijk aan zich te binden. Het liefst zou de vereniging de hekken rondom het sportpark weghalen. Samen met diverse instanties probeert v.v. Gestel meer te bieden dan alleen 2x te trainen en een wedstrijdje op zaterdag. Er zou ook tijd ingeruimd   moeten worden voor extra trainingen, wedstrijden en toernooien om zo de samenwerking met de scholen en de jeugdhonken te versterken. Verder worden er zoveel mogelijk opleidingen verzorgd.

  v.v. Gestel organiseert diverse activiteiten. Zo is er maandelijks een kaartavond, jaarlijks een open dag en worden er regelmatig wijkdagen, straattoernooien en ouder/kind wedstrijden gehouden. Vroeger samen met het Woonbedrijf en de dokterspost, nu werkt de vereniging samen met de basisscholen in Gestel, de Fontys Hogeschool, Helicon school, Vrijwilligerspunt Eindhoven. Jeugdsportfonds, Sportformule en de Eindhovense Sportraad.

  v.v. Gestel wil zich volledig inzetten voor een mooie voetbaltoekomst, waarbij de wijkbewoners zich thuis voelen. Het speerpunt voor de komende jaren is het besteden van extra aandacht voor de jeugdelftallen, door middel van gediplomeerde trainers en goede begeleiding.

  Het vaandelteam, wat vooral bestaat uit Gestelse jongens komt nu uit in de 3e klasse KNVB. Na enige jaren op een hoger niveau gespeeld te hebben, is bewust gekozen om met “eigen” jongens weer te spelen tegen verenigingen uit de buurt.